Şeytan Namaza Kaldırdı

Namazı "ikâme eden" büyükleri taşıyacağız sayfalarımıza. Sahabenin, peygamberin namazı, velîlerin, Allah dostlarının namazı..

Moderatörler: sitare, kardelenim, Divane, beyaz dilekce, fyznur, gülümse, kelimat, my, Huucu, gulce

Cevapla
Kullanıcı avatarı
gulce
Bir Dost
Mesajlar: 5149
Kayıt: 25 Oca 2008, 19:59
Konum: İSTANBUL

Şeytan Namaza Kaldırdı

Mesaj gönderen gulce » 25 May 2008, 23:29

Bayezid-i Bistami Allah aşkında o kadar ileri ve ibadette o derece yüksekti ki,namaz kılarken Allah korkusundan göğüs kemikleri gıcırdar,yanında bulunanlar bunu duyardı.

Bayezid-i Bistami,bir gece çok uykusuz ve yorgundu.Bu yüzden uykusu çok ağırlaşmış,sabah namazına uyanamamıştı.Namazını kaza edip ağlayıp inledi,sel gibi göz yaşı döktü.O kadar çok tövbe istiğfar etti ki,üzüntü ve acıdan yanan kalbini sevince boğacak şöyle bir ses işitti:

-Ey Bayezid,bu günahını affettim.Pişmanlık ve ağlamanada,yetmiş bin namaz sevabı ihsan ettim.

Aradan birkaç ay geçtikden sonra yine uykusu bastırdı.Şeytan gelip,Bayezid-i Bistami'nin mübarek ayağından tutarak uyandırdı:

Kalk namazın geçmek üzere,dedi.Bayezid-i Bistami karşısında şeytanı görümce şaşırdı:

-Ey mel'un!Sen hiç böyle yapmazdın.Herkesin namazının geçikmesini,kazaya kalmasını isterdin.Şimdi nasıl olduda beni uyandırdın?

Şeytan şu cevabı verdi:

-Birkaç ay önce sabah namazını kaçırdığında,pişmanlığın ve üzüntün sebebiyle çok ağlayıp inlediğin için affedilmiş,ayrıca yetmiş bin namaz sevabı almıştın.Bugün okadar sevaba kavuşmayasın diye seni uyandırdım!


nokta . . .


Kullanıcı avatarı
dönüşüm
Bir Dost
Mesajlar: 2502
Kayıt: 28 Nis 2008, 11:49

Mesaj gönderen dönüşüm » 25 May 2008, 23:36

hatırlatma için teşekkürler gülce'm...
Günahlara karşı tavır almalı ve kendimizi şöyle şartlandırmalıyız: ey günah, boşuna yorulma kapılar sürmelidir!... içeri giremezsin...
**************************************
Ahir zamanda genç olmak ateşler içinde olmak ama yanmamaktır... marifet çölde açan çiçek misali ahir zaman da genç kalmaktır....
***************************************
Ey nefsim! ihtiyar gibi ölümü düşün, ahiretine çalış. gençliğin (5-10 senelik) çirkin zararlı arzularına esir olma, gaflette boğulma... Netice: dünya da enhayırlı genç ol. ahirettede ebedi genç ol. 5-10 sene dünyanın haram lezzeti ile milyarlarsene ebedi gençlik hayatını yok etme.... ***************************************

Cevapla