Namaz Kilmayandan Hayvan Bile Kaçar

Köşe yazılarını derliyoruz.

Moderatörler: sitare, kardelenim, Divane, veli, beyaz dilekce, fyznur, gülümse, kelimat, my, Huucu, gulce

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Ahmet
Hafız Üye
Hafız Üye
Mesajlar: 3747
Kayıt: 02 May 2007, 10:52
Konum: Konya

Namaz Kilmayandan Hayvan Bile Kaçar

Mesaj gönderen Ahmet » 16 Mar 2008, 11:16

Namaz Kilmayandan Hayvan Bile Kaçar
Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) bir gün çölde abdest alırken bir devenin kendisine doğru koşarak korkuyla geldiğini görür.Arkasından da bir adam deveyi kovalamaktadır. Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) deveyi durdurur. Devenin sahibi gelir. Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) adama deveyi neden kovaladığını sorar.
Adam;
Efendimiz(aleyhissalatu vesselam), bu deve hep huysuzluk etmekte sabaha kadar ahırda tepinip durmakta. Bende huysuz olduğu için onu kesmek istedim.O da kaçtı.
Efendimiz(aleyhissalatu vesselam) (s.a.v);
Birde deveyi dinleyelim bakalım. der
Bunun üzerine deve dile gelir ve konuşur;
Efendimiz(aleyhissalatu vesselam), sahibim ve ev halkı her gece yatsı namazını kılmadan yatıyorlar.Ben bundan çok rahatsız oluyorum.Çünkü Allah(celle celalüh)'ın azabına uğramaktan korkarım.Şeytan secde etmediği için Allah(celle celalüh)'ın azabına uğramış ve cehennemin ateşinde yanacaktır.Sahibim yatsı namazını kılmadığı için bende bundan korkarım.
Bunun üzerine devenin sahibi çok şaşırmış.Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) (s.a.v), bunlar doğrumu diye adama sormuş.Adam hemen tevbe ederek bundan sonra yatsı namazını kılmaya söz vermiş.NAMAZLARIMIZI KILALIM KILMAYA ÖZEN GÖSTERELİM.BİR HAYVAN BİLE BUNUN ÖNEMİNİ BİLMEKTE.HUŞU İÇİNDE NAMAZ KILANLARA NE MUTLU.
İlmin Sonu Yoktur,ama Yarısı Hafızlıktır...

Kullanıcı avatarı
gelincik
Namaz Aşığı
Namaz Aşığı
Mesajlar: 1155
Kayıt: 22 Tem 2007, 02:06

Mesaj gönderen gelincik » 16 Mar 2008, 11:21

zaten insan kılmadığı zamanlarda bi huzursuzluk ve eksiklik hissediyor..

Cevapla