Hz. Muhammed(s.a.v.) nasıl namaz kılardı?

Köşe yazılarını derliyoruz.

Moderatörler: sitare, kardelenim, Divane, veli, beyaz dilekce, fyznur, gülümse, kelimat, my, Huucu, gulce

Cevapla
Kullanıcı avatarı
my
Çok Özel Üye
Çok Özel Üye
Mesajlar: 35073
Kayıt: 09 May 2007, 12:25

Hz. Muhammed(s.a.v.) nasıl namaz kılardı?

Mesaj gönderen my » 04 Oca 2008, 15:51

Hz. Peygamber(s.a.v.) ne cennet arzusu, ne cehennem korkusuyla gözyaşı döküyordu. O sadece Rabbine daha yakın olup, O'nun sevgisine lâyık olma emeliyle ibadetlerini yerine getiriyordu. O'nun namazının bakın ne gibi manevi anlamları vardı?


HZ. PEYGAMBERİN(s.a.v.) NAMAZININ MANEVÎ ANLAMLARI

Hz. Peygamberin(s.a.v.) ibadet hayatı, ilâhî aşk ve muhabbetin en üst düzeyde yaşandığı bir dünyadır. Resulüllah, her an Rabbine dua eden, yalvaran, ağlayan, Rabbini anan, şükreden, O'na tevbe eden; secde ve rükûda Rabbinden ayrılmamayı dileyen bir peygamberdir.

ALLAH’A DAHA YAKIN OLMAYI İSTERDİ



Atâ, Hz. Peygamberin(s.a.v.) ibadet hayatının manevî yönleri hususunda bize şu bilgileri naklediyor: "Ubeyd bin Umeyr ile Hz. Aişe'nin yanına gitmiştim. Hz. Aişe'ye, 'Bize Resulüllah'ta gördüğün en ilgi çekici şeyin ne olduğunu anlatır mısın?' dedim. Hz. Aişe ağlamaya başladı ve şöyle dedi: 'Onun hangi hâli ilgi çekici değil ki? Bir gece bana gelmiş, benimle yatağa girmiş, cildim cildine değmiş, sonra bana, 'Ey Ebu Bekir'in kızı! Beni bırak da Rabbîme ibadet edeyim.' demişti. 'Şüphesiz ki bana yakın olmanı arzu ederim' dedim ve kendisine müsaade ettim. Yataktan kalktı, su kırbasının yanına gitti. Abdest aldı, abdest uzuvlarını bol su ile yıkadı, sonra namaz kılmaya başladı. Biraz sonra ağlamaya başladı. O kadar ki, gözünden dökülen damlalar göğsünü ıslatmıştı. Sonra rükûya vardı, rükû hâlindeyken de ağlamaya devam etti. Sonra başını kaldırdı; yine ağladı, ağlaya ağlaya secdeye indi. Secdeden başını kaldırdı. Bilal sabah ezanını okumak için gelene kadar ağladı. Dedim ki: 'Ya Rcsulüllah, seni bu derece ağlatan şey nedir, Allah senin geçmiş gelecek bütün günahlarını affetmedi mi?' Şöyle buyurdu: 'Allah'a çok şükreden bir kul olmayayım mı?'"

Bu örnekte de görüldüğü üzere Hz. Peygamber ne cennet arzusu, ne cehennem korkusuyla gözyaşı döküyordu. O sadece Rabbine daha yakın olup, O'nun sevgisine lâyık olma emeliyle ibadetlerini yerine getiriyordu.

__________________






Allah yolunda ol, dosdoğru ol, verdiğin sözün eri ol.
Evladım, ağzın laf ediyorsa dilinle doğru ol, sözünle doğru ol. Sana inanan kişilere karşı sözünden cayma. Eğer sözünü tutarsan "söz" olur ve seni cennete götürür, tutmazsan "köz" olur.
Elinle doğru ol. Kolunu, muzırda değil yardım işinde kullan. Tartıyla iş yapıyorsan terazinde, ölçüyle iş yapıyorsan metrende ve litrende doğru ol. Doğrunun doğruluğu bütün sülalesine akseder, hepsini hayra götürür.

Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.)
ÖLÜM GÜZEL ŞEY BUDUR PERDE ARDINDAKİ HABER,
HİÇ GÜZEL OLMASAYDI ÖLÜRMÜYDÜ PEYGAMBER.

(GERÇEK KUL OLAMADIYSAN (HALA) EY KALBİM..
BIRAK GÖZLERİMİ (BARİ) ONLAR AĞLASIN !
AĞLASIN DA O GÖZLERDEN KANLAR DAMLASIN!)

(DAĞILIR GİDER KARA BİR BULUT...
DOKUNUNCA BİR DOST ELİ...)

(...YÜZLERCE İLGİSİZ VE SAMİMİYETSİZ DOSTUN RUHSAL DESTEĞİ, BİR TEK CAN DOSTUN RUHSAL DESTEĞİ KADAR BÜYÜK OLAMAZ...)

(...TÜM YÜKSELİŞLERİN ARDINDA DOSTLARIN DUALARI VE DESTEKLERİ VARDIR...)


(AŞK DERDİYLE HOŞEM EL ÇEK İLACIMDAN TABİP
KILMA DERMAN KİM HELAKİM ZEHR-İ DERMANINDADIR.)

Kullanıcı avatarı
sebepsiz firtina
Çok Özel Üye
Çok Özel Üye
Mesajlar: 5056
Kayıt: 22 Oca 2007, 03:23

Mesaj gönderen sebepsiz firtina » 04 Oca 2008, 22:35

...'Ya Rasulüllah, seni bu derece ağlatan şey nedir, Allah senin geçmiş gelecek bütün günahlarını affetmedi mi?' Şöyle buyurdu: 'Allah'a çok şükreden bir kul olmayayım mı?'"

Bu örnekte de görüldüğü üzere Hz. Peygamber ne cennet arzusu, ne cehennem korkusuyla gözyaşı döküyordu. O sadece Rabbine daha yakın olup, O'nun sevgisine lâyık olma emeliyle ibadetlerini yerine getiriyordu. ..

__________________


:cry: ALLAH razı olsun abicim
-SÖYLESEM TESİRİ YOK SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL-

Kullanıcı avatarı
M.Abdullah
Bronz üye
Bronz üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 14 Nis 2008, 15:22
Konum: Konya

Mesaj gönderen M.Abdullah » 24 Nis 2008, 17:24

inşallah herkez peygamberimiz gibi namaz kılar

Cevapla