www.NAMAZLADİRİLİS.com

Siteler, adresler.

Moderatörler: sitare, kardelenim, Divane, veli, beyaz dilekce, fyznur, gülümse, kelimat, my, Huucu, gulce, anonim

Cevapla
Kullanıcı avatarı
mikselina
Şehidine Ağlıyor
Şehidine Ağlıyor
Mesajlar: 4284
Kayıt: 29 Eyl 2006, 16:53
Konum: ne buralı ne oralı...

www.NAMAZLADİRİLİS.com

Mesaj gönderen mikselina » 17 Kas 2006, 02:00

Haydi “Namazla Diriliş” Seferberliğine!
Resim

NAMAZ GÖNÜLLÜLERİ PLATFOMU


Siteden bir yazı:

Haydi “Namazla Diriliş” Seferberliğine!


Ülkemizde, bugüne kadar pek çok kampanyaya, boykota, seferberliğe davet edildiniz ya da tanık oldunuz; belki bunların bir kısmına da katıldınız.

Beş vakit namazın bize hediye edildiği Miraç gecesinin arefesinde, sizleri, dünya ve ahiretinizi kurtaracak bir seferberliğe çağırıyoruz: “Namazla Diriliş” seferberliğine!.. Sizleri namaz kılmaya, şayet kılıyorsanız ona dört elle sarılmaya, hiç kazaya bırakmıyorsanız bile huşûyu keşfetmeye ve namaz için çalışmaya davet ediyoruz.

Rabbimizin Kur’an’da 70 kez emrederek en çok önem verdiği ibadet olan namaz, dinimizin “olmazsa olmazı”dır!... İslâm’ın ilk farzı îman, ikincisi namazdır. Peygamberimiz (s.a.v.)’in haber verdiği üzere, ahirette kendisinden hesaba çekileceğimiz ilk amelimiz namazdır. Yine namaz, O’nun ifadesiyle; ‘Dinin direği’, ‘Müminin miracı’, ‘Cennetin anahtarı’ ve ‘Gözüm(üz)ün nûru’dur.

Ne var ki, yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde, bir ankete göre, beş vakit namaz kılanların oranı sadece yüzde 25’tir. Kılanların da ara sıra kazaya bırakmak, aceleye getirmek, gereken önemi vermemek ve kıldığı namazın farkında olmamak gibi problemleri vardır. Zaten millet ve İslâm âlemi olarak çektiğimiz sıkıntıların en büyük sebebi, namazı terk etmektir. Çünkü savaşta bile terkine izin verilmeyen, mutlaka kılınması emredilen namaz, Allah’ın rahmet ve inayetine vesiledir.

Namaz konusundaki duyarsızlığın en temel sebebi ise, onun ne muhteşem bir önem ve değer taşıdığını bilmemektir. Ne yazık ki, ülkemizde namazı gündeme taşıyacak kapsamlı ve ciddi faaliyetler, şu âna kadar ortaya konulamamıştır. Namazın önemini anlatan film, tiyatro, belgesel, roman, hikâye, şiir, müzik eseri, radyo ve TV programı neredeyse yok denecek kadar azdır.

Şükürler olsun ki, bu alanda, namazı çeşitli yönleriyle ele alan ve namaz duyarlılığını kazandırmayı amaçlayan güzel kitaplarımız vardır.

İşte biz, namaz için yazanlar ve namaz davasına gönül verenler olarak bir araya geldik ve namazı milletimizin gündemine getirmeye karar verdik. Bugüne kadar platform adına namazla ilgili birçok toplantı, konferans, panel, program yaptık. Ayrıca, namazı anlatan kasetler, CD’ler, VCD’ler, filmler, radyo-TV programları, sempozyumlar, kongreler ve benzeri faaliyetler de plânlıyoruz.

Bizler, Üç Ayların manevî atmosferinde, Namaz Gönüllüleri olarak, “Namazla Diriliş” kitapçığı ile bu seferberliği başlatmak istiyoruz. Ve bu kitapçığın, ülkemizin her köşesindeki insanlarımızın eline hediye olarak ulaşmasını arzuluyoruz. Bu sebeple, çağrımızı duyan herkesten, söz konusu kitapçığın basım ve dağıtımı konusunda destek bekliyoruz.

Önümüzdeki günlerde İstanbul ve Anadolu’nun birçok yerinde ard arda “Namazla Diriliş” toplantıları düzenlemeyi plânlıyoruz. Bu konuda halkımızın ve çeşitli kuruluşların yapacağı organizasyonlara platform olarak destek olacağız.

Bu çerçevede, din görevlilerimizi, öğretmenlerimizi, işverenlerimizi, kurum ve kuruluşlarımızı, anne-babalarımızı, gazetelerimizi, dergilerimizi, radyo ve televizyonlarımızı,namaz seferberliğine destek olmaya davet ediyoruz!...

Şimdi, “beş vakit namazın farz kılındığı” mübarek Mirac Gecesini milat kabul ederek, “Müslümanım” diyen herkesi namazı anlamak ve yaşamak için duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Sizleri her yerde ve her zaman katılabileceğiniz namaz seferberliğine davet ediyoruz.

Gelin, dosdoğru namazı her yerde, her zaman, herkese anlatmak için birlikte çalışalım.

Gelin, millet ve ümmet olarak, hep birlikte namaza koşalım, kıyama, rükûya, secdeye sarılıp namazla dirilelim ki, gerçek kurtuluşa erelim!

Gelin, bir tevhîd eylemi olan namazın; renk ve dil, amir ve memur, mezhep ve meşrep ayırmayan eşit saflarında kaynaşalım, omuz omuza cemaat olalım; hep birlikte vahdetimizi, kardeşliğimizi yaşayalım, bir ve beraber olalım.

Namazın elinden tutalım ki, o da hesap gününde bizim elimizden tutsun.

Câmileri tıklım tıklım dolduralım ki, Allah’ın rahmeti ve bereketi çağıl çağıl üzerimize yağsın.

Namazı sevelim ki, Allah ve Resulü (s.a.v.) de bizi sevsin.


O halde;

Haydi namaza!

Haydi namazla dirilişe!

Haydi namazla gerçek kurtuluşa!


www.namazladirilis.com
Köy Hekimi " H a y a t t a N e Ç o k A c ı V a r "

Kullanıcı avatarı
mikselina
Şehidine Ağlıyor
Şehidine Ağlıyor
Mesajlar: 4284
Kayıt: 29 Eyl 2006, 16:53
Konum: ne buralı ne oralı...

Mesaj gönderen mikselina » 17 Kas 2006, 02:35

Plâtformda Kimler Var?


Prof. Hayreddin Karaman, Ali Bulaç, Mustafa İslamoğlu, Abdullah Yıldız, Abdurrahman Dilipak, Hekimoğlu İsmail, Prof. Ahmed Yüksel Özemre, Dr. Vehbi Karakaş, Cemil Tokpınar, Vehbi Vakkasoğlu, Dr. Halid Ertuğrul, Emine Şenlikoğlu, Dr. Kerim Buladı, Mehmed Paksu, Ümit Şimşek, Ahmed Şahin, Yıldız Ramazanoğlu, Ömer Karaoğlu, Haşim Akten, Prof. Ahmed Ağırakça, Şule Yüksel Şenler, Prof. Ümit Meriç, İsmail Mutlu, Ayşe Böhürler, Prof. Alaaddin Başar, Selim Gündüzalp, Rasim Özdeneren, Yusuf Kaplan, Prof. Suat Yıldırım, Süleyman Arif Emre, Oğuz Saygın, Osman Ersan, Esma Sayın Ekerim, Engin Noyan, Dr. Senai Demirci, Süleyman Kösmene, Ahmed Bulut, Şaban Döğen, Ali Eren, Hasan Hafızoğlu, Mehmed Göktaş, Veysel Akkaya, Sibel Eraslan, M. Emin Yıldırım, Mehmed Çelen, Nurullah Çörek, Haluk İmamoğlu, Prof. Mehmed Emin Ay, Eşref Ziya Terzi, Dr. Mustafa Karataş, Mehmed Talu, Mahmut Toptaş, Selahaddin Yazıcı, Doç. Şadi Eren, Mehmed Akça, Dursun Ali Erzincanlı, Said Demirtaş, Gülden Sönmez, Ali Rıza Demircan, Beşir Eryarsoy, Ramazan Kayan, Nureddin Yıldız, Şerafeddin Kalay, Mustafa Karahasanoğlu, Abdurrahman Arslan, Ahmed Şişman, Cevat Özkaya, Cihan Aktaş, Bülent Yıldırım, Hüsnü Kılıç, Fuad Günday, Bestami Yazgan, Mustafa Özcan, Mustafa Demirci, Ali Nar, Ahmed Kalkan, Akif Emre, Ahmed Varol, Mustafa Özel, Mustafa Miyasoğlu, D. Mehmed Doğan, Mustafa Yazgan, Ekrem Kızıltaş, Tarık Tufan, Mesut Uçakan, Ömer Lütfü Mete, Yahya Soyyiğit, Abdülmetin Balkanlıoğlu, Dursun Ali Taşçı.
Köy Hekimi " H a y a t t a N e Ç o k A c ı V a r "

Cevapla