Nice namaz kılanlar vardır ki!!!

Köşe yazılarını derliyoruz.

Moderatörler: sitare, kardelenim, Divane, veli, beyaz dilekce, fyznur, gülümse, kelimat, my, Huucu, gulce

Cevapla
Kullanıcı avatarı
katre-i matem
Çok Özel Üye
Çok Özel Üye
Mesajlar: 2668
Kayıt: 04 Tem 2009, 11:46
Konum: İstanbul

Nice namaz kılanlar vardır ki!!!

Mesaj gönderen katre-i matem » 11 Ağu 2009, 20:24

Allah Rasulü (sas), “Nice namaz kılanlar vardır ki, nasipleri sadece yorgunluk ve zahmettir.” ve oruç hakkında da: “Nice oruç tutanlar vardır ki, nasipleri sadece açlık ve susuzluktur.” buyurmaktadır.

Namazın ifade ettiği mana, bilhassa onun iç ifadesi, insanın iç derinliğiyle yakından alakalıdır. Mü’minûn Sûresi’nde, felah bulan insanlar anlatılırken; “Namazlarında huşu duyan mü’minler kurtuluşa ermişlerdir.” (Mü’minûn, 23/1-2) denilerek, ‘namaz-huşû’ münasebeti nazara verilmektedir. İnsan namazda, namazdan başka bir şey görmemeli, duymamalı ve düşünmemelidir. Namazla insan, muhtaç olduğu ve elinin yetişemediği ihtiyaçların temini için, fiilî ve kavlî duaya geçmiş, Allah’ın yüceliği karşısında büyük bir kulluk şuuru içinde durmuş demektir. Evet o, mü’minin en önemli meselesidir. Efendimiz (sas), bu meseleyi izah ederken; “Namazı, veda namazı kılıyor gibi kılın” buyururlar. Veda namazı; “şu kıldığım namaz, son namaz olabilir, bir kere daha belki namaz kılmaya muvaffak olamam.” düşüncesiyle kılınan namazdır. Namaz, kalbin gıdası, ruhun da miracıdır. Bütün sıkıntılara karşı o, ruhu dinlendirir ve kalbi kanatlandırır. Efendimiz (sas), dünyevî işlerinden sıkılınca, “Erihnâ ya Bilal! Bizi bir ferahlandırıver ey Bilal!” diyerek ondan namaza çağrıda bulunmasını isterdi.
Bir Eş isterim cana can olan, yaraya merhem olan, canı ben yarası ben olan, bana MEVLAYI anlatan ve hatırlatan

Ne ömrünü Yûsuf uğruna adayacak Zûleyha var… Ne de uğruna ömür adanacak bir Yûsuf… Hal böyleyken nasıl göklere ulaşsın sevdalar!.. , Ne sevecek, Ne de sevilecek bir yürek kaldı ortada

Eş dediğin koluna değil, Yüreğine yakışmalı..! Öyle sıradan gelip geçici heves değil sonsuza kadar NEFES olmalı..!

Gökyüzüne bir avuç yıldız fırlattım
Mutluluğu tam yakaladım derken ıskaladım! ...
Bugünün düşlerini yarınlar meydana getirir derler,
Elimin altında değildi ki yarınları...
Yarınları beklerken geçti seneler..
Şimdi...
Geldin ama biraz geç geldin

İnsan arar... Bazen bulur, bazen buldum zanneder, bazen buldum zannetmişken bir imtihanla kaybediverir...

Cevapla