...O söyledi ise, inandım...

Köşe yazılarını derliyoruz.

Moderatörler: sitare, kardelenim, Divane, veli, beyaz dilekce, fyznur, gülümse, kelimat, my, Huucu, gulce

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Ahmet
Hafız Üye
Hafız Üye
Mesajlar: 3747
Kayıt: 02 May 2007, 10:52
Konum: Konya

...O söyledi ise, inandım...

Mesaj gönderen Ahmet » 24 Mar 2008, 21:23

[img::]http://www.resimekle.gen.tr/files/tfwl6 ... cwul7f.jpg[/img]

Cebrâil aleyhisselâm, Habîbullahı ileri sürdü: -"Sen varken, başkası imâm olamaz" dedi.Namazdan sonra, mescidden çıkıp bilinmeyen bir mi'râc ile, bir anda, yedi kat gökleri geçtiler. Her gökte bir büyük peygamberi gördü. Cebrâil aleyhisselâm Sidre'de kaldı.

- Kıl kadar ilerlersem, yanar, yok olurum, dedi.
Sidret-ül müntehâ, altıncı gökte bulunan büyük bir ağaçtır. Resûlullah Efendimiz(aleyhissalatu vesselam) Cenneti, Cehennemi, sayısız şeyleri görüp, Refref adındaki bir Cennet yaygısı üstünde olarak Kürsî, Arş ve Rûh âlemlerini geçip, bilinmeyen, anlaşılamıyan, anlatılamıyan şekilde Allah(celle celalüh)ü teâlânın dilediği yüksekliklere ulaştı.Mekânsız, zamansız, cihetsiz, sıfatsız olarak Allah(celle celalüh)ü teâlâyı gördü.
Gözsüz, kulaksız, vâsıtasız, ortamsız olarak Rabbi ile konuştu Bir anda, Kudüs'e ve oradan Mekke-i mükerremeye, Ümm-i Hânî'nin evine geldi. Yattığı yer henüz soğumamış, leğendeki abdest suyunun hareketi durmamış idi. Sabah olunca Kâ'be yanına gidip mi'râcını anlatmak istedi. Ümmühâni, “Sana inanan zaten bir avuç , miracını anlatırsan, müşrikler inanmazlariman edenler de vazgeçer. İleride kuvvetlenince anlatırsın” dedi.

Peygamber Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem), “Bir insan başta çürükse sonunda da çürük olur. Ben İslam binasını sağlam insanlar üzerine bina etmek istiyorum. Gidip anlatayım ki, çürükler sağlamlar belli olsun.” Buyurdu,Gidip anlattı. Bunu işiten kafirler alay etti.Müslüman olmaya niyeti olanlar da vazgeçti. Birkaçı sevinerek Ebû Bekr'in evine geldi.Kapıya çıkınca hemen sordular: Ey Ebâ Bekr! Sen çok defa Kudüs'e gittin geldin. İyi bilirsin. Mekke'den Kudüs'e gidip gelmek, ne kadar zaman sürer? –“iyi biliyorum. Bir aydan fazla"
Kâfirler bu söze sevindi Hazreti Ebû Bekr'in de kendi kafalarında olduğuna sevinerek:- Senin efendin, Kudüs'e bir gecede gidip geldiğini söylüyor.Artık iyice sapıttı,dediler. Hazreti Ebû Bekr, Resûlullahın mübârek adını işitince:
- "Eğer O söyledi ise, inandım.Bir anda gidip gelmiştir" deyip içeri girdi.
Kâfirler neye uğradıklarını anlıyamadı. "vay canına, Muhammed ne yaman büyücü imiş. Ebû Bekr'e sihir yapmış" dediler. Hazreti Ebû Bekr hemen giyinip, Resûlullahın yanına geldi. Büyük kalabalık arasında, yüksek sesle dedi ki:

-Yâ Resûlallah! Mi'râcınız mübârek olsun!
Resûlullah, bu gün Ebû Bekr'e "Sıddîk" dedi. Bu adı almakla, bir kat daha yükseldi.
Resûlullahın bedenen Mekke'den Beytül-mukaddes'e götürüldüğüne inanmıyan kâfir olur. Göklere ve bilinmiyen yerlere götürüldüğüne inanmıyan ise, Ehl-i sünnetten ayrılmış olur..

Duâmız Hz.EbuBekir gibi Yüce Allah(celle celalüh)’a derin iman ve Peygamber Efendimiz(aleyhissalatu vesselam) (sallallahu aleyhi vesellem)’e ve sünnetlerine şeksiz süphesiz bağlılıktır.

Rabbim nasip eyleye...
İlmin Sonu Yoktur,ama Yarısı Hafızlıktır...

Kullanıcı avatarı
nturk
Bronz üye
Bronz üye
Mesajlar: 116
Kayıt: 04 Eki 2007, 12:12
Konum: DÜNYANIN MERKEZİNDEN

Mesaj gönderen nturk » 24 Mar 2008, 21:28

AMİN Allah razı olsun bir kez daha anladım İslam'a bağlılığın nasıl olması gerektiğini
"Hizmet Nimettir" (GAVS-I SANI HZ.)

Bi İsteğiniz Varsa Söyleyin YARDIMCI OLMAKTAN ZEVK DUYARIM

Cevapla