Eğitim sevdalısı Hacı Kemal Erimez anıldı

Namazı "ikâme eden" büyükleri taşıyacağız sayfalarımıza. Sahabenin, peygamberin namazı, velîlerin, Allah dostlarının namazı..

Moderatörler: sitare, kardelenim, Divane, beyaz dilekce, fyznur, gülümse, kelimat, my, Huucu, gulce

Cevapla
Kullanıcı avatarı
kardelenim
Çok Özel Üye
Çok Özel Üye
Mesajlar: 5855
Kayıt: 21 Nis 2007, 15:23
Konum: gonulden...

Eğitim sevdalısı Hacı Kemal Erimez anıldı

Mesaj gönderen kardelenim » 09 Mar 2008, 18:06

Eğitim sevdalısı Hacı Kemal Erimez anıldı

Orta Asya'da açılmasına yardımcı olduğu okullar sayesinde binlerce öğrencinin yetişmesine vesile olan eğitim sevdalısı Hacı Kemal Erimez, ölümünün 11. yıldönümünde dualarla anıldı.



Hayatını eğitime adayan Erimez'in ölüm yıldönümünde yıllarını verdiği okullardan yetişen öğrenciler ve sevenleri hazır bulundu. Tacikistanlıların Kemal Erimez'i, "Hacı Ata" yani "Baba" olarak çağırdığını söyleyen Tacik öğrenciler, "O tüm Tacikistan için baba gibiydi" ifadesini kullandı.

Hayatının 30 yılını eğitime adayan Hacı Kemal Erimez ölümünün 11. yıldönümünde Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabrinde dualarla anıldı. Anıtmezar Camii'nde Hacı Kemal Erimez için Mevlid-i Şerif okutuldu. Vefa insanı Erimez'e vefa ile karşılık veren Orta Asya'daki Türk kolejlerinden mezun öğrenciler ve binlerce seveni Erimez için dua etti.

Hacı Kemal Erimez'in hayatta olduğu sürece hep yanında yardımcılığını yapan Tacikistan Devlet Eğitim Temsilcisi Kadir Tufan, Erimez'i tam bir eğitim gönüllüsü ve vefa insanı olduğunu söyledi. Erimez'in hayatının büyük bir kısmını eğitim çalışmalarına ve altın bir nesil yetiştirmeye harcadığını söyleyen Tufan, Erimez için Tacikistan'ın ayrı bir yeri olduğunu ifade etti. Erimez 'in Tacikistan'a okul açmaya gittikten kısa bir süre sonra iç savaş çıktığını ve bir günde 80 bine yakın insanın öldüğünü söyleyen Tufan, zamanın Milli Eğitim Bakan Yardımcısı'nın Erimez'e "çalışmalarına bir süre ara ver. İç savaştan sonra geri dönersin" teklifinde rağmen Erimez'in bunu kabul etmediğini belirtti.

- "O BİZİM HACI ATAMIZ'DI" -

Tacikistan'daki Türk Kolejinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini Türkiye'de tamamlayan Covidan Babayev, Hacı Kemal Erimez denince Tacikistan'da ilim aşığı vefa örneği bin insanın akla geldiğini söyledi. Erimez'in hayatının büyük bir kısmını Tacikistan'daki eğitim faaliyetlerine ayırdığını vurgulayan Babayev, "Hacı Kemal Erimez tam bir eğitim gönüllüsü ve vefa insanıydı. O hep, 'Çalışın, okuyun. Yurt dışında, Türkiye'de okuyun. Ancak daha sonra gelin Tacikistan'a hizmet edin' derdi. Biz de onun verdiği nasihatleri, bize gösterdiği yolu takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Tacikistanlı öğrenci Eşmurat Taşanov da, Erimez'in ömrünün neredeyse yarısını eğitime harcadığını belirterek, "Tacikistan'da ona 'Hacı Ata' derlerdi. 'Hacı Ata', baba demektir. O tüm Tacikistan için bir baba gibiydi." diye konuştu.


Gürkan Tuzlu
09 Mart 2008, Pazar
ANCAK FİKİRDİR VARLIĞIN, GERİSİ ET VE KEMİKTİR BİR YIĞIN

Her Hakkım Saklıdır®™
|l|lllll|lll||ll||lll||ll||
³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³

Kullanıcı avatarı
elifmeryem
Kadim Üye
Mesajlar: 422
Kayıt: 14 Ara 2007, 16:21

Mesaj gönderen elifmeryem » 09 Mar 2008, 18:46

Rabbim o ve onun gibi hizmet erlerinin sayısını artırsın..mekanı cennet olsun inşaAllah..
Hayat bir boş rüyaymış

Geçen ibadetler özürlü

Eski günahlar dipdiri

Seçkin bir kimse değilim

İsmimin baş harflerinde kimliğim

BAĞIŞLANMAMI DİLERİM

Kullanıcı avatarı
mikselina
Şehidine Ağlıyor
Şehidine Ağlıyor
Mesajlar: 4284
Kayıt: 29 Eyl 2006, 16:53
Konum: ne buralı ne oralı...

Mesaj gönderen mikselina » 09 Mar 2008, 19:49

İlk izlediğim videolardan birisi HacıAta ile ilgili olan programdı.

30 dakikalık o videoyu kaç kere daha izledim bilmiyorum.

Ama bildiğim birşey varsa, o da Hacı Ata'nın günümüzde nasıl sahabe misal hayat yaşanır onu gösterdiğidir.

Rabbim hâlen koşturduğuna inandığım Hacı Ata kadar yürekli etsin bizleri de...
Köy Hekimi " H a y a t t a N e Ç o k A c ı V a r "

Kullanıcı avatarı
gülümse
Bir Dost
Mesajlar: 2421
Kayıt: 05 May 2007, 16:40

Mesaj gönderen gülümse » 09 Mar 2008, 20:08

amin,amin,amin...
Rabbim hizmet aşkı versin gönüllerimize...

mekanı cennet olsun...
biz dua ettikçe bitmeyiz..

Kullanıcı avatarı
esad
Bir Dost
Mesajlar: 6179
Kayıt: 15 Mar 2007, 04:55
Konum: www.namazim.com

Mesaj gönderen esad » 10 Mar 2008, 01:55

birileri uzaktan ahkam keserken, baska birileri de coluk cocugunu allah a emanet edip, daha once haritada bile gormedikleri yerlere gidiyorlar. ust baslarina baktiginizda kelli felli adam sandiginiz bircogunun sabaha yiyecegi olmuyor evlerinde.

bizler, sizler; okulumuzu bitirdikten sonra is arayip, buldugumuz isleri begenmezken, onlar peslerinde kosan firmalari ellerinin tersiyle itip allah rizasi icin yollara dusuyorlar.

bir de baskalari var. isini gucunu allah yolunda terkedip, omrunu ve varligini yola dusen kardeslerine ve onlarin hizmet goturduklerine harciyorlar.

onlar icin ne kadar dua etsek az. ve belki de etkisiz. en guzeli kendimiz icin dua edelim. rabbim onlari seven ve yanlarinda bulunanlardan eylesin bizleri.


Cevapla