kalbin ayarı kaçarsa namaz insanı terk eder!

Köşe yazılarını derliyoruz.

Moderatörler: sitare, kardelenim, Divane, veli, beyaz dilekce, fyznur, gülümse, kelimat, my, Huucu, gulce

Kullanıcı avatarı
sebepsiz firtina
Çok Özel Üye
Çok Özel Üye

kalbin ayarı kaçarsa namaz insanı terk eder!

Mesaj gönderen sebepsiz firtina » 06 Tem 2007, 01:29

Kalbin ayarı kaçarsa namaz insanı terk eder!

Önce azaltır ziyaretlerini…

Ekstraları keser; günde yalnızca beş kez uğrar.

Sonra dörde indiriverir.

Sabahın o sağaltan bereket ikliminden mahrum kalırsınız.

İkindiler meşgaleye takılır, öğleyi de sürükler peşinden.

Akşam nazlı bir gelinin duvağının ardındaki tebessüm gibidir.

Kıymetini bilmez, zaman denen ırmağın akışına karşı müteyakkız olmazsanız, Sonunda o da göstermez olur yüzünü.

Yatsıyı yitirmek geceyi direksiz bırakmaktır.

Sabahı savsaklamanın gündüzü savunmasız bırakması gibidir bu.

Evrenin her an başınıza yıkılabileceğini duyumsarsınız alıp verdiğiniz her nefeste. “Oruçsuz neş’esiz” kalıverirsiniz sonra ortalıkta…

Bindiğiniz dalları kesmekten beter, beslendiğiniz kökleri kurutursunuz.

Namaz terk ederse sizi, sonunda oruç da bırakır.

Önce bir iki delik, sonra kalbura döner kalbiniz...

Namaz – oruç ikilisinin gurbetindeyseniz, reklâm vermeye cömert elleriniz, zekât vermeye cimrileşir. Oysa zekât verebilmek dünyanın en büyük bahtiyarlıklarındandır. Bunu hak etmiyorsanız, mahrum bırakılırsınız.

Verebiliyorsanız, hâlâ sevinecek, hâlâ avunacak bir şeyiniz kalmış demektir.

Her an, önceki mevzileri kazanma gücüne kavuşabilir;

Her an oruçla ve namazla ödüllendirilebilirsiniz.

Önce zekât vermenin heyecanı terk eder kişiyi.
Heyecanını yitirdiğiniz şeyi hepten yitik sayabilirsiniz.

“İmanın halâveti” yitince geriye kuru şekiller kalır.

Ruhu çoktan uçup gitmiş bir namazın,

içi çoktan boşaltılmış bir orucun,

esprisi kaybolmuş zekâtın,

anlamı kaymış haccın, cihadın ve kurbanın faydası mı, zararı mı çok kestirmek güçtür.

Yitiğinin bilincinde olursa insan, onu yeniden arayıp bulmak, yeniden kazanmak için harekete geçebilir.

Ya sahtesiyle değiştirilmiş kopya bir namaza, oruca, zekâta, cihada tutunmuşsa bir ömür!

Vah o kişinin haline!

Kullanıcı avatarı
oksilator
Altın üye
Altın üye

Mesaj gönderen oksilator » 06 Tem 2007, 05:50

Allah korusun.Ama mümkündür olabilir. Arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum.Ya bir sohbete gidin,ya kitap okuyun ya da internetin zenginliğinden iyi yönde faydalanın. Ben şubattan beri namazım. com üyesiyim hergün mutlaka siteyi ziyaret ediyorum kendime doping yapıyorum aslında.Sitemize az uğrayan arkadaşlar hem bilginiz hem de heyecanınız artsın günde en az bir defa ziyaret edin çok faydasını göreceğinizden eminim. Tabii fırsatınız varsa kitap okumayı( yeni nesil pek sevmiyor ama) bırakmayın,sohbetlere de gitmeyi.
Annem bir çobana mı ihtiyacın var diyor namaz kılmak için ama imanımız sürekli nefis ve şeytanın şerri altında . Dışardan mutlaka destek almak gerekiyor.Çok bilgi yaptığınız ibadeti de daha kaliteli kılıyor bence. :cicekk :cicekk :cicekk
"VERMEK İSTEMESEYDİ İSTEMEYİ VERMEZDİ"

ŞİMDİ KYOTO ZAMANI SULARI DİKKATLE KULLANALIM ARKADAŞLAR...

Allahım gönlümdekini hakkımda hayırlı eyle ,hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle.

Kullanıcı avatarı
cihan
Tanınmış üye

Mesaj gönderen cihan » 06 Tem 2007, 08:38

bir çobanamı ihtiyacım var namaz kılmak için?
haklısınız oksilatör
ewet bazan insanın bir çobana yada kendisini yılgın hissettiğinde bir desteğe,nefsiyle başbaşa kaldığında kendisini ALLAH a çağıracak bir nasihatçiye ihtiyacı var.bu bazan okumak olur bazan internetteki güzel dostlar bazan salih arkadaşlar bazan sohbet olur ama insanız ve nefis kötülüğü emreder eğer çok fazla onunla başbaşa kalırsak yenilmemizde mümkündür.
Allahım seni zikretmek,nimetlerine şükretmek,sana layık bir şekilde ibadet edebilmek için bana yardım et.

Hayır;eğer O, bu tutumuna bir son vermeyecek olursa andolsun Onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz;O yalancı günahkar anlından.Ozaman da meclisini(yandaşlarını) çağırsın.BİZ DE ZEBANİLERİ ÇAĞIRACAĞIZ

Kullanıcı avatarı
Ahmet
Hafız Üye
Hafız Üye

Mesaj gönderen Ahmet » 06 Tem 2007, 11:38

Allah korusun.Ama bir de şöyle bir şey var.Namazı 5 vakit kıldığımızda bir vaktini bıraktığım anda ipler kopar.O kişi gün geçtikçe namazı bırakmaya başlar Allah korusun.Namaz güreğimizle kalbimizle sevmemiz lazım ve cemaat te katılmak lazım.Ben cemaate alıştığım için evde hayatta namaz kılamam.Evde bir işim çıkar.onla uğraşırken bu sefer namazı unuturum.O yüzden Cemaate alışmamız lazım. :))
İlmin Sonu Yoktur,ama Yarısı Hafızlıktır...